28.1.2011

Merituuli puhalsi murheet kaakkoon

Tulin juuri viikon tutkimusmatkalta Espanjasta. Otin tietoisesti irtiottoa työkuvioista onnistuneen yrityskauppapäätöksen kunniaksi. Jätin tietokoneen kotiin, kännykän suljettuna hotellin turvalaatikkoon ja kellon huitsin nevadaan. Ja tuloksena oli aivan mahtava viikko! Tuntuu kuin olisin saanut virtaa vaikka muille jakaa, aivan loistavaa!

Harjoittelimme Murun kanssa itsen kuuntelua. Heräsimme ilman kelloja auringon noustessa ja linnun laulun kantautuessa makuusoppeen. Kävimme aamuisin reilun 30min-tunnin juoksulenkeillä tutkimassa uusia paikkoja ja pikkukujia, ihastelemassa rantaa tai ihmettelemässä vanhan kalasataman meren tuoksuisia muureja. Hiki tuli sopivasti ja huoneistohotellissa kokattu aamiainen maistui herkullisesti.

Päivät kuluivat miten milloinkin; aurinkoa ottaen tai suurimmaksi osaksi kävellen loputtomasti, seikkaillen kaupungin kujilla. Syötiin kun oli nälkä, nukuttiin kun väsytti. Ja sitten puolen viikon maissa tunsin, kun elpyminen alkoi ja rentoutuminen teki tilaa hampaan kiristyksille ja otsan rypistyksille. Ihan ykskaks aloin joogailla aamuisin heti herättyä ennen lenkkiä. Muutama hengitys ja venytys vain, ja lukot alkoivat aueta.

Tuntui kyllä mahtavalta, kun pystyin taas syömään normaalisti maitotuotteitakin. Suomessa en siis voi katsoakaan muihin kuin täysin laktoosittomiin tuotteisiin päin (ja niistä suurin osa on kevyttuotteita, joihin taas en halua koskea pitkällä tikullakaan), joten maitotuotteiden nauttiminen Suomessa on melko rajallista. Tosin, poikkeuksena mainittakoon maailman ihanin kreikkalainen jugurtti, jota saa Lidlistä ja joka on valmistettu Saksassa. Mitä ihmettä Suomessa oikein tehdään sille maidolle, kun ulkomailla taas pystyy ihan normaalisti käyttämään kaikkea? Minusta on syytä kyllä kritisoida maidon valmistusmenetelmiä täällä!

Karppaajalle Espanja ei tietystikään ole kaikkein helpoin paikka syödä, kun perusruokavalio näyttää koostuvan leivästä ja sen päällisistä sekä erilaisista perunoista. Pienen varmistelun jälkeen sai kuitenkin melko vaivattomasti vaihdettua annosten perunat salaattiin, tai jopa lämpimiin kasviksiin. Vaiva kannattaa, niin ei tarvitse kärsiä hiilaripöhöstä ja kipeästä mahasta koko reissua!

Moni muukin kanssamatkustaja näytti harrastavan aamulenkkeilyä, ja juoksua astetta tosissammin harrastava serkkupoikakin käy Portugalissa leireilemässä talvisaikaan. Ymmärrän täysin, leppoisassa ilmanalassa juokseminen on huomattavasti palkitsevampaa ja miellyttävämpää, kuin Suomen pakkasissa tarpominen. Vaikka itse olisin voinut jäädä hyppien keikkuen nauttimaan auringosta ja vähän aikaistuneesta kesäfiiliksestä, lähdin kyllä heti kotiin palattuakin juoksulenkille. Leutoahan se nyt on täälläkin, ja liikkumaan pääsee heti kotiovelta!

Ja matkan kruunasi tietenkin se, että kamera jäi onnistuneesti kotiin. Otti päähän lentokentällä ihan napakasti, mutta onneksi seurueen muilla tyypeillä oli kameroita, joten eivätköhän kuvat meidänkin koneelle tiensä löydä. Sitten voi laittaa tännekin muutamia fiilistelykuvia, mutta lukuisista tuulivoimaloista ja aurinkopaneeleista ei tänne nyt kuvia löydy... kävin nimittäin tutkimusmatkailemassa paikallista energiantuotantoa ihastelemassa. Hajautettu energiantuotanto on siellä ihan reippaasti suositumpaa kuin täällä. Osittain tietysti sijainnista johtuen, mutta myös asenteellisella tasolla.Siitä vaan oppia ottamaan!

Ja lupauksena tulevasta, sain kutsun yhteistyökumppani Hyvänolonkeskus Relaxilta tulla kokeilemaan heidän tarjontaansa lisättyä kuumakivihierontaa. Se on vuorossa ensi maanantaina, siitä raporttia sitten jälkikäteen! Nyt meneillään on kokeilu, jossa geelikynsien vaihtoväliä pidennetään huolloilla. Normaalistihan kynsiä ei juuri huolleta, vaan geelit vaihdetaan kokonaan. Viimeksi minulla vaihdettiin geelit joulun väliviikolla, ja vielä ovat aivan mainioina pikkuhuollon ansiosta :) Ja ripset on vaan niin hyvät! Reissussakin pystyi olemaan rannalla ja lenkillä ihan ilman huolta meikkien leviämisestä ja silti huolitellun näköisenä. Äitikin ihastui näihin ja alkoi kyselemään, josko semmoiset luonnollisen näköiset olisi hänellekin hyvät, kun kestovärjäys ei tunnu pysyvän oikein kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti