23.3.2011

Kypsät kirjoitukset

Koulu alkaa nyt sitten virallisesti olla takana päin ainakin tällä erää. Diplomityö on parhaillaan sitomossa ja menee viralliseen arvosteluun ensi viikolla, tänään kävin kirjoittamassa kypsyysnäyteen (löytyy jo julkaistuna osoitteesta http://www.viherpesua.vuodatus.net/) ja tentit on (mitä luultavammin) tentitty. Viimeiset tenttitulokset vielä viipyvät, mutta perstuntuma sanoo niiden menneen nyt vähintäänkin läpi. Toivotaan parasta.

Ehkä varovasti arvioiden vuosia olen haaveillut tästä tilanteesta. Tiedättekö sen ajatuksen, että mahtavaa sitku ei tarvii enää töiden jälkeen miettiä koulujuttuja, tai vaihtoehtoisesti koulun jälkeen lähteä töihin? Ettei vapaa-ajalla tai telkkaria katsoessa ihan pienen pieni ääni mielessä muistuta harkkatyöstä, jonka deadline lähenee. Tai tehtävästä, jonka totuuden nimissä voisi tehdä vähän paremmin. Tai tentistä, johon fiksu alkaisi kyllä jo lukea tämän leffan katsomisen sijaan.

No, nyt sitten opettelen ihmettelemään juuri sitä tunnetta. Oon oikein oottamalla odottanut, milloin se valkenee? Aikaahan onkin maailmassa vaikka miten paljon tällä hetkellä. Ihmeellistä. Mutta ei se oikein vielä ole ihmeelliseltä tuntunut. Olen houkutellut dippafirmaa hoitamaan oman osuutensa loppuun ammattiliiton välityksellä, että siinäpä vasta rentouttavaa toimintaa.

Nyt sitten voisi alkaa katsella työjuttuja uutta intoa puhkuen! Katsotaan mitä seikkailuja kevät vielä tuokaan tullessaan, mutta (vaikka virallisesti en ole vielä valmistunut), niin voinen laskea yhden etapin ohitetuksi.

Ihan kohta voi jo alkaa valmistautua keväilemään kotonakin. Pääsiäisen sijaan meillä vietetään kevään ja auringon juhlaa, johon kahden Frendit-fanin kotona kuuluvat oleellisesti Tipu ja Ankka. Molemmat ovat päätyneet meille mittavan pelastusoperaation seurauksena. Chick and Duck majailevat useinmiten vehreän ruohon äärellä, mutta välistä milloin missäkin lähipiirin tenavien käydessä kylässä. Tämä kuva on kylläkin viime keväältä, mutta fiilistellessä mennään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti