25.3.2011

Lähiluomuhyväelämä

 

Tänään oli suorastaan erinomainen päivä. Kävin ensin Hyvänolonkeskus Relaxilla laittamassa räpsyttimet kuntoon. Jenni taituroi taas omista harmaavarpusista astetta buustatummat. Heippa vaan ripsari ja olemattomat silmät taas vähäksi aikaa! Viimeksi tosin kävi niin, että pari päivää ripsien laiton jälkeen kävin lenkillä tuulessa, jossa olo oli kuin Maija Poppasella konsanaan. Niin siinä käsi, että Vänäriä kiertäessä rannan puoleisesta silmästä oli ripset lähteneet. Voiko olla totta, ja onko reilua? No eipä muuten mitään, mutta kun toisessa silmässä oli suunnilleen alla olevan kuvan kaltaiset ripset vielä jäljellä. Peilikuvasta tuli jostain syystä hakematta miekeen taannoinen Kellopeliappelsiini. Jostain syystä, hmh. Vahinko on nyt onneksi korjattu.  

Oon aivan rakastunut pitkiin ruskeisiin kutreihini :) Thaimaan tuliaiset ovat pysyneet toistaiseksi pesuista ja extreme-oloista huolimatta (vrt. Maija Poppanen sekä Breakfast at Tiffany's:n loppukohtaus) hienosti päässä, eikä takkuuntumistakaan ole ollut havaittavissa varoitteluista huolimatta. Pelottaa vaan vähän etukäteen miten ohkaisilta omat hiukset tuntuvat aikaan JP (jälkeen pidennysten). 

Oon pohtinut rankasti näitä lisiä. Kun juoksulenkillä sattui iPodin sufflelta tulemaan Aquan I'm a Barbie girl, aloin pohtia nukkeja. Ihmisiä. Olenko muuttumassa muoviksi? Rauhoittelin itseäni, että naiset kyllä buustailevat ripsiä, kynsiä, tukkaa, ihoa, kroppaa kaikenlaisilla vippaskonsteilla. Eikä siinä ole mielestäni mitään pahaa niin kauan kun itse tiedostaa mitä on tekemässä. Jos jollain kivoilla extroilla saa olon kääntymään talvimasiksesta auringonpaisteeseen, niin I say go for it! Aika monelle (itseni mukaan lukien) pieni huumori ja hemmottelupläjäys ei tekisi yhtään huonoa ainakaan...

Iltapäivällä suunattiin ihanan kaverin kanssa Kuopiohalliin Terve aikuinen ja Terve ruoka- messuille. Kyseessä on liikunnan ja terveystiedon ope, ja minä hengasin asiantuntevassa seurassa kuuntelemassa seksuaaliterveysvalistusta, mittauttamassa kehonkoostumusta ja sydämen sykintää (Taas tuli todistetuksi, karppaus toimii kaikkia alentavasti!). Olimme yhtä mieltä siitä, että kiersimme jauhetätin (jauho-lisäravinto-pääateria-shakeri-jälleenmyyntiedustaja) kaukaa ja suoraa päätä lähiruoka- ja luomuosastolle. Siellä meikäläiseltä menikin sitten pienissä määrin kuppi nurin, onneksi tuli syötyä vain kevyt salaattilounas... Kaskinaurissosekeittoa, erilaisia luomujuustoja pienistä lähijuustoloista, kuivattuja puolukoita ja mustikoita, tervakastiketta savukalalle...  Ja aivan käsittämättömän halpa luomutori, josta shoppailin maustesekoituksia, kookosmaitoa, goji-marjoja (1e/200g!), teetä ja sen semmoista tarpeellista.

Olin ihan innoissani siellä ruokaosastolla, ilmoitin myös kiinnostukseni lähiruokamatkailuun, jonka tiimoilta on alkamassa uusi hanke Pohjois-Savossa. Siinä olisi tarkoituksena tehdä porukalla reissuja tutustumaan lähitilojen ruuan tuotantoon ja päästä maistelemaan heidän tuottamiaan herkkuja. Mahdollista on myös tehdä retkiä pikkuravintoloihin, joissa tarjotaan lähiruuan periaatteella erikoisempiakin antimia. Lisäksi kerrottiin lähiruokapiireistä, joita käsittääkseni jo toimii Kuopiossakin Muuruveden maatilatorilta käsin (toimitukset siis jo toteutuvat Kuopioonkin :D). Nyt vaan ottamaan tarkemmin selvää käytännöstä, hinnoista jne. Ja olisi tosiaan kiva käydä omin silmin todentamassa tuottajien maatilat, kun lähiruokahan ei ole sama asia kuin luomu. Kyseessä on kaksi vallan eri asiaa!

Messut olivat taas piilovaalimessut, mutta sehän oli arvattavissa. Oli siellä kuitenkin asiaankin ja ihan kivoja kojuja, eli jos asia kiinnostaa niin suosittelen menemään! Messut ovat auki vielä huomenna, joten ainakin ruokapuoleen ja luomutoriin kannattaa mennä tutustumaan :)

Päivän asuna oli kirpparilta jo aikaisemmin löydetty kietaisumekko, joka on oikeasti kokoa XL, mutta sen saa kiedottua ihan näpäkästi istuvaksi paketiksi. Kaulassa oli Sinkkuelämäätä seuranneille Carrie-korusta tuttu muunnelma, jossa lukee Bonjour. Olen koruun aivan hullaantunut, vaikkakaan en yleensä käytä kultaisia koruja. Poikkeus vahvistakoon säännön!

Vielä loppuun kihinää ja kärinää eduskuntavaaliehdokkaista, joita nyt popsahtelee kuin sieniä sateella. Tarkoituksena lienee päästä eroon mahdollisimman suuresta määrästä flyereita ja muita oheistuotteita. Tänään testasin monta kertaa, kun tyyppi tuli tyrkyttämään esitettään. Jäin odottamaan puhetta, keskustelun avausta tai jotain aloitetta, mutta ei mitään, tyypit vaan kääntyivät pois ja seisoskelivat muina miehinä etsien seuraavaa, kelle lippulappunsa ja karkkinsa tyrkätä. SIIS MITÄ!!! Tässäkö ovat kansakuntamme päättäjät?? Veteliä, huomaamattomia ja laiskiaisia. Niitä on 20 tusinassa. Missä mielipide? Missä vaikuttamisenhalu? Itkettävää politikointia, älkää äänestäkö tuommoisia. Pyrkikää edes juttelemaan ehdokkaanne kanssa, mitä mieltä hän on sinulle tärkeistä asioista!

Maaliskuun viimeisen viikonlopun tehobiisinä Duffyn Mercy, enjoy! http://www.youtube.com/watch?v=y7ZEVA5dy-Y Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti