27.12.2010

Oi kasviskeitto, missä olet?

Joulu on kerran vuodessa vaan, ja onneksi näin. Kinkkua on tullut syötyä joka paikassa, sukulaisia nähty (mikä oli ihanaa!) ja sopivassa määrin olen ollut eristyksissä muusta maailmasta. Olen vaan kellunut joulukuplassa :) Nyt on kyllä totuuden nimissä semmoinen olo, että onpa kiva, kun joulu on ohi! Koitan pitää tämän viikon aivan lomaa, mutta katsotaan miten onnistun... Ainakin lenkkipolku kutsuu houkuttelevasti!

Luin vanhasta Gloriasta jutun Alf Rehnistä (olen lukenut sen aiemminkin, mutta nyt löysin sen uudestaan), ja olen aivan innoittunut! Hyviä ajatuksia! Ja Gloriasta puheen ollen, pakko mainita, että uuden päätoimittajan Sami Sykön mukana lehti on muuttunut ehdottomasti edukseen! Tykkään tosi paljon hauskuttelevista muotijutuista ja "ei niin pönöttävästä" asenteesta. Jatkakoot samaa linjaa, niin voin lueskella lehteä toisinaan jatkossakin.


Jouluaattona oltiin vastaanottamassa pukkia asiaankuuluvasti kummitytön perheen luona. Kauhea vilinä ja huiske oli, kun 3-8-vuotiaat tyttöset jännittivät ja hysterioivat pukin tuloa. Ja mikä määrä lahjoja! Ihan kamalaa touhua oikeasti, tenavat repivät lahjoja auki sellaisella vauhdilla, etteivät ehtineet keskittyä yhteen pakettiin kerrallaan ollenkaan. Osa lahjoista ajautui käärepaperien myötä suoraan roskasäkkiin, josta ukki niitä onki päätään pudistellen pois. Onkohan tässä ihan oikeasti mitään järkeä, kysynpä vain? Ekaluokkalainen tenava sai kosketusnäyttöpuhelimen (huom! entisen, vuoden vanhan kännykkänsä tilalle) jne. Ööh...? Ehkä mä olen sitten se joulun ärsyttävin ihminen, joka ei tajua, miksi lahjoja pitää olla tenavaa itseään korkeampi pino.

 Maailman ihanin siskontyttöni Kiira osoittaa fashionistan elkeitä jo nuorella iällään. Heti paketista paljastumisen jälkeen kyseinen asu oli joulun hitti, mikään muu ei oikein kelvannut päälle. Pinkki balettiasu ja vaaleanpunaiset minireinot kieltämättä olivat särmä yhdistelmä. Poseerausta löytyi jo pienenä, ja mikä ettei, kun äitinsä on entinen malli ja isänsäkin ihan salskea mies. Ja minä yritän parhaimpani mukaan olla se hauska täti (tosin olen ainut täti, mutta silti), joka pitää huolen tyttöilyhömpötyksistä ja "ei niin vakavasta" puuhastelusta :D


Siskon 3-kymppisillä tapsanpäivänä päällä oli se muutama päivä sitten luokseni osaantunut kirpparilöytö. Paita on Vilan ja kunto erinomainen, hinta City-Pörssissä 2 e. Ostin sovittamatta, ja hienosti passas. Tuli samantien yksi lemppareista! Kuopiosta kyllä puuttuu kunnon kirppari/second hand-liike. Semmonen houkutteleva ja anti-nuhjuinen! Olisin vakioasiakas. Sellaista odotellessa...


Tässä näkyy nyt hämärästi se pinni, jonka löysin Helsingistä Vanhan joulumyyjäisistä. Kuva kyllä jättää aika paljon arvailujen varaan :) Ostin pinnin joka tapauksessa siinä mielessä, että voin askarrella kotona vastaavia lisää omista pinneistä, pitää vähän mallia ja tekniikkaa katsoa tuosta! Ajattelin muutenkin tässä joululomalla viettää laatuaikaa alennusmyyntien sijaan ompelukoneen kanssa. Muutama viikon päästä olen suuntaamassa Teneriffalle juhlimaan äidin synttäreitä, joten reissuun olisi tarkoitus väkerrellä muutama señorita-tyyppinen hamonen :)

Ou jee, nyt on kuvat koneella ja kone saa taas jäädä lepoon. Pakkanenkin on laskenut niin, että voi suunnata lenkille pikkukoiran kanssa, ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti