19.12.2010

Pikkujoulukauden päätös

Sunnuntai-aamut ovat parhaita! Iso kupillinen kahvia kermalla (vai kermaa kahvilla?), paksu Hesari ja hyvä aamupala... Eikä kiirettä mihinkään. Mahtavaa! Tosin, iloa pilaa se, että reilusti suurin osa Hesarista on tällä hetkellä mainostajien valtaamaa tilaa. Kokonainen sivu toisensa jälkeen täyttyy vaan mainoksista, mainoksista ja vielä isommista mainoksista. Ja jokainen pulju tarjoaa tätä vuonna "joulun toivotuimmat lahjat"... Minä oon skipannut suosiolla lahjojen ostamiset jo parina vuonna. Valmistelen läheisille jotain pientä itse. Aikuisten kanssa ei tänä vuonna vaihdeta lahjoja (paitsi Murun kanssa jotain pientä), mutta pikkutytöille sitäkin enemmän :) Siskontyttö Kiira ja kummityttöni Elina saavat varmaan varautua lahjavuoriin!

Tämän aamuiseen sunnuntai-idylliin tuli särö myös naapurin suunnasta. Kesällä ja alkusyksystä elämäämme mekkaloinnillaan sabotoinut lähes kuuro naapurimme oli pitkään missä lie hoitokodissa, ja ah! mikä rauha rapussamme vallitsikaan! Paino sanalla lähes kuuro... koska kuulo ei ole mennyt kokonaan, hän ja hänen seuralaisensa joutuvat sitten huutamaan toisilleen koko ajan. Mieluiten ilmeisesti käytävässä meidän oven takana.  No arvatkaapa WHO´S BACK???? Ja siis megalomaanisen comebackinsa ajankohdaksi hän on valinnut pikkujoulujenjälkeisen aamun.... Tosin hänellä ei varmaan ole ollut pikkujouluja, ei sen puoleen. Voi kökkö, nyt sitä saa taas hajoilla tuon metelin kanssa... Rolfy ei arvosta naapurin edesottamuksia ollenkaan, vaan ärisee ja purisee kiukkuisena viltillään.


Olin tosiaan eilen Kuopion Nuorkauppakamarin pikkujouluissa ravintola Osissa. Ohjelmaan kuului kaikenlaista virallista ja epävirallista, ruuat ja juomat viimeisen päälle sekä tietysti vapaata mutta pakollista seurustelua. Olin paikalla ensi kertalaisena, ja vieläpä avecin ominaisuudessa (en siis vielä kuulu ko. järjestöön), ja minut oli plaseerattu eri pöytään, kuin se ainut tuttuni. Eipä siinä mitään, enpä ensimmäistä kertaa mennyt kemuihin, joissa on vain tuntemattomia ihmisiä. Tutustuin tosi kivoihin ja mielenkiintoisiin ihmisiin! Ruuat olivat maukkaita, mutta tunnustan tykkääväni enemmän samojen taustavoimien pyörittämästä ravintola Hiilestä.

Juhlissa oli pukukoodina smokki/pitkä iltapuku (tilaisuus alkoi klo 18 jälkeen), niin kuin eilen jo alustinkin.  Etikettiä oli pääosin noudatettu hyvin, joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Lupasin eilen kuvia asustani, tässä tulee! Kuvissa näkyy myös nykyinen tukanväri, josta tuli loppujen lopuksi ihan onnistunut :)

 Oon ihastunut Mungolifea (http://www.rantapallo.fi/mungolife/) kirjoittavan Annan tukkaan, niin päätin itsekin laittaa reilusti kiharaa ja pörhellystä illaksi. Tukka on aika painava, niin kiharat eivät vaan aina meinaa pysyä kovin hyvin. Otan enemmän kuin mielelläni vastaan hyviä vinkkejä ihmisiltä, joilla on kokemusta piikkisuorien hiusten kihartamisesta (ja vielä niiden säilyttämisestä viittä minuuttia pidempään?)!!
Jaiks, tämän kuvan jälkeen taitaa olla aika lähteä lenkille/iltapukukaupoille :D Kamera leventää, uskokoon ken tahtoo! Nyt ymmärrän, miksi monissa blogeissa kuvat on otettu sivusta päin... Hahahah, uutta oppii!

Iltapuku on aika perusmusta, La Femmen puku, jonka ostin joskus vuonna kynä ja paperi uudenvuodenbileisiin. Haluan yleensä lisäillä jotain persoonallista asuihin (kukapa ei?), niin ostin sitten Tiimarista joulunpunaisen höyhenpuuhkan, josta ompelin pukuun pikkujouluihin sopivat tuuningit ja askartelin vielä hiuksiinkin sopivan koristuksen. Mitä tykkäätte? Punanen ei kyllä värinä ole mulle omimpia, mutta menköön nyt joulun siivellä sekin...
Takkina oli illalla mokkainen, karvavuorellinen Espritin takki. En omista tällä hetkellä nilkkapituista talvitakkia, joka olisi tietysti ollut passeli iltapuvun kanssa, mutta lisäksi halusin vähän epävirallistaa asua, ettei mene liian pönötykseksi.


Nyt pitää alkaa kyllä valmistella huomista koulutusta. Lähden tänään Helsinkiin työreissulle, luvassa on palaveria, koulutusta ja presentaatiota... Tiukat työpäivät luvassa, huh! Kivaa on se, että pääsen kyläilemään samalla reissulla siskon perheen luona pitkästä aikaa <3 Murukin otti pari päivää vapaata, niin voi lähteä mukaan. Maanantaina ehtisi varmaan käydä vähän kirpparoimassakin Helsingissä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti